GBL21 eller Spilbaseret læring i det 21. århundrede er titlen på et nyt forskningsprojekt, der har fået bevilliget 9,8 millioner kroner af Innovationsfonden.

Formålet med projektet er at udvikle elevers evner til at samarbejde, kommunikere, tænke kritisk og løse problemer. De fire

kompetencer kaldes også De fire kompetencer kaldes også for det 21. århundredes kompetencer eller 21st century skills, fordi de har stor betydning for elevers muligheder for at deltage aktivt i deres kommende samfundsliv.

Projektet søger her i efteråret 40 skoler, som ønsker at deltage i projektet fra 2019-2020. Alle deltagende skoler får fri adgang til undervisningsforløb for 5. og 7. klasse via læringsplatformen MinUddannelse, og lærerne får introduktion og faglig sparring til at anvende forløbene i deres undervisning. Her lægges der op til at bruge spilredskaber som f.eks. Minecraft, Scratch og Build A World eller designmetoder til f.eks. at udvikle brætspil i undervisningen.

26,361 thoughts on “